Aplicatie, site sau ambele? Afla ce se potriveste mai bine afacerii tale

Te gandesti sa deschizi o afacere sau poate deja ai deschis-o si consideri ca este timpul sa fii prezent in online. Primul lucru care iti vine in mine: un site sau o aplicatie de mobil? Uneori aceste doua lucruri par atat de similare incat pare foarte dificil sa alegi intre ele. Totusi, bazat pe anumiti factori, cum ar fi: audienta ta, bugetul disponibil, functionalitate, poti lua o decizie rapida si mai ales corecta, care sa iti ajute afacerea si sa ii aduca un plus de valoare.

Care sunt diferentele intre aplicatii si site-uri?

Pentru a stabili ceea ce este mai potrivit pentru afacerea ta, in primul rand trebuie sa cunosti toate datele problemei. Asadar, care sunt diferentele intre o aplicatie de mobil si un site?

In primul rand, trebuie sa incepem cu faptul ca o aplicatie este creata special pentru ecranele mici, pentru display-uri de telefoane sau de tablete. Un design dedicat pentru aplicatie. Totusi, si site-urile sunt responsive si se adapteaza foarte bine pe device-urile mobile, iar in ultima vreme, acest lucru a devenit un standard.

Atat un site cat si o aplicatie, pot oferi publicului tau tinta acelasi tip de informatii: text, media, iar pana la un punct, chiar si un nivel de interactiune precum: apasarea pe ecran pentru a efectua un apel direct din site.

Un aspect important, este ca o aplicatie nu poate fi accesata printr-un browser, care este la indemana pe orice telefon mobil sau tableta, ci trebuie neaparat descarcata si instalata pe acel device. In multe cazuri, in functie de aria in care se afla aceasta aplicatie, acest lucru poate constitui un dezavantaj.

Ce este mai potrivit, deci?

Cu siguranta, raspunsul poate diferi, iar cel mai important factor decisiv este: scopul constructiei unui site sau a unei aplicatii. In unele cazuri, dupa o analiza, este posibil sa descoperi ca de fapt ai nevoie de ambele.

La nivel general, cel mai probabil, la inceput este posibil ca un site sa fie mai mult decat deajuns. Pe masura ce lumea va interactiona cu site-ul tau, vei descoperi nevoi si probleme intampinate de utilizatori, iar aceste probleme pot insemna punerea bazelor pentru o aplicatie.

Cand are sens sa investesti intr-o aplicatie mobila?

  • atunci cand ceea ce vrei sa faci necesita multa interactiune, cum ar fi dezvoltarea unui joc
  • ceea ce vrei sa faci necesita calcule si raportari complexe
  • cand vrei ca lucrurile sa se intample fara o conexiune de internet

Doar tu poti sti ce este mai bine pentru firma ta. Consultandu-te cu cineva cu experienta in domeniu, poti lua cea mai buna decizie.

Speram ca informatiile oferite sa te ajute totusi si sa iti fi oferit un minim necesar pentru a sti “cu ce se mananca”, sau cel putin aperitivul in aceasta arie.

Daca ceea ce este mai potrivit pentru tine este un site, atunci ti-i recomandam cu drag pe prietenii de la Vox Digital.