E timpul sa angajezi o persoana specializata in HR? 4 semne care iti vor spune acest lucru.

Cat timp afacerea ta nu este prea mult dezvoltata, este aproape normal si mai ales foarte des intalnit sa ai mai multe roluri in firma.  Asa ca, are cu adevarat sens sa angajezi pe cineva sa face ceva ce tu deja stii sa faci?

Posibil, totusi, ca la un moment dat sa nu mai poti face fiecare lucru la standardul la care trebuie. Teancul de hartii de pe birou creste, deadline-urile trec rand pe rand, iar angajatii tai stau la rand pentru a prinde un minut alaturi de tine. Pe masura ce cresti, te vei intalni cu aceste probleme.

Iata mai jos, 4 semne care indica faptul ca ar trebui sa angajezi o perosnaa specializata in HR.

1. Afacerea ta creste

Cand trebuie sa faci angajari noi, este indicat sa ai cel putin inca o persoana langa tine, care sa te ajute sa iei decizia. De ce? Pur si simplu pentru ca angajarea unei persoane noi intr-o firma, poate fi un proces anevoios si prelungit. Cu atat mai mult cand angajarea se face pe un post cheie… iar la inceput de drum, aproape fiecare angajare inseamna “un post cheie”.

Sa ai pe inca cineva langa tine, care cel putin sa filtreze aplicatiile, sa tina o parte din interviu si sa iti ofere o opinie impartiala, este esential.

2. Cultura organizationala sufera

Cultura organizationala poate fi foarte usor comparata cu umorul. Cum adica? Fiecare din noi credem ca il avem, dar de fapt, prea putine firme pot spune ca au asa ceva. Daca nici macar nu stii ce este aceea cultura organizationala, acesta este un semn clar ca ai nevoie de o persoana specializata in HR.

Daca totusi stii ce este aceea cultura organizationala, insa ai impresia ca firma ta sta destul de prost la acest capitol, este clar ca ai nevoie de ajutor pe partea de HR.

3. Drama din birou

Daca esti un foarte bun om de afaceri, nu inseamna neaparat ca esti si un foarte bun manager al oamenilor. De fapt, multi care detin o companie, nu sunt buni la “a jongla” cu oamenii. Si chiar daca esti foarte priceput in asta, poate sa apara momentul in care cererile, sugestiile sau de ce nu, plangerile din partea angajatilor sa iti devina imposibil de tinut minte, ce sa mai zicem de rezolvat, atunci poate ar trebui sa te gandesti sa angajezi pe cineva specializat in HR.

Ai grija sa te asiguri ca angajatii tai se simt apreciati si ca primesc atentia de care au nevoie pentru a performa!

4. Nu te mai vezi printre hartiile de pe birou

Cereri de concediu, facturi, cheltuieli, avize, notite, cv-uri depuse, contracte. Daca nu prea iti mai gasesti lucrurile pe birou printre atatea lucruri, este un semn clar ca ai nevoie de ajutor.

Sigur, un HR va pune presiune pe tine, pentru ca nu poate lua toate deciziile in locul tau, dar atunci cand birocratia iti mananca o parte importanta din timpul tau, este cazul sa delegi pe altcineva sa te scape de aceste hartii, pntru ca tu sa poti focusa pe ceea ce este nevoie.

Angajarea unei persoane pentru HR

Nu este nicicum un semn de slabiciune. De fapt e una dintre miscarile cele mai inteligente pe care le-ai putea face daca este momentul potrivit. Este posibil sa fie cea mai buna decizie pentru afacerea ta, iar angajatii tai, partenerii tai si mai ales tu, meritati o pauza de la treburile de HR.